Skip to main content

XI English Poem 12 Important Questions And Answers

01)What is the message of Lines from the Lay of the Last Minstrel?

Introduction Poet 
This poem is written By Sir Walter Scott

Introduction Poem 
This poem is about patriotism and love of motherland.

“A heart without the love of motherland is a dead heart”

Ans)This poem is written by Sir Walter Scott In this poem the poet Sir Walter Scott says that the man who has no love for his country is quite worthless. If he does not feel an excitement as he comes back from a foreign country, he is dull fellow. No body loves such a man and no singer sings in his honor though. He is a selfish mean fellow, and always thinks about his interest only. He will be completely forgotten after his death



02)What did William wordsworth feel while standing on Westminster bridge ? 

Introduction Poet 

This poem is written By William Wordsworth

Introduction Poem 

The poet portrays the beauty of peace and quietness in the early hours of the morning

Ans)Once William wordsworth visited the Westminster bridge in the morning. He viewed the city from this bridge and impressed by its beauty He says that city of London looks very beautiful in the morning.



03) What incident happen to the lucy ?  or Who was lucy and how did she die?


Introduction Poet 

This poem is written By William Wordsworth

Introduction Poem 


The poem is about a fatal incident that occurs to an innocent girl living alone with her parents without any friends 

Ans)Lucy Gray was a beautiful little girl. She had no friends to play with and lived in Wild moor with her parents. One day her mother went to the town for shopping. In the evening her father told her to go to the town to bring her mother back. When she was on the way the storm had come before it was expected. Lucy could not see her way due to snow. She wandered here and there and at last died in the snow.Her parents searched her all night but all in vain. At last they found foot prints in the middle of a wooden bridge. Perhaps she slipped through it and died. Some people think that she is still alive and has become a part a nature.



04)Poem The Deserted Village (Poem)


What are the poet’s view on the ruin of his village called deserted village ?

Introduction Poet

This poem is written by Oliver Goldsmith. One of the best known English Poets.

Introduction poem

These lines from a part of Goldsmith’s Famous Poem, The Deserted Village. In these lines Goldsmith praises his native village and he repents on the loss of the games and happy life there

Ans)Goldsmith praises his native village. He calls it happy time of his age. The poet had spent his youth in this village. He therefore can not forget its charms. He remembers that there were shady places for taking rest and enjoying chatting. On holidays villagers enjoy different games and the young men took active part in these games and the old men watched them. the poet says that the villages are back bone of country. If they are destroyed once they can never be created again.

05)The Abbot of Canterbury (3 important Questions )


Introduction Poet 
The poet is anonymous. We do not know who wrote this poetic story

Introduction poem 
The Poem “The abbot of canterbury” comes from the south of England .This is interesting and amusing balled. It is based on verbal tricks
1. What was his (King’s) worth with his crown of gold?
Ans)To first question the shepherd replied that Jesus Christ was sold among the Jews for thirty pence, so his worth was only twenty nice pence.

Q2. How soon might he ride the whole world about?
Ans)To the second question the shepherd replied that if he rode with the sun he would travel round the world in 24 hours.

Q3. What was he thinking?
Ans)To the third question, he replied that he was thinking him Abbot of Canterbury but he was his poor shepherd and came to beg pardon for the Abbot and himself.



06)What are the qualities of a really happy man as mentioned by Sir Henry Wonton in his poem “The Character of Happy Life"?


Introduction Poet 
This poem is written by Sir Henry Wotton

Introduction poem 
The poem tells us the secrets of passing a happy life and qualities of a happy man

Ans) In this poem poet describes the qualities of a happy life. That man is really happy who thinks and acts in a free manner. He always speaks truth. His passions are completely under his control and he is never afraid of death. A happy man is not jealous of any body. He always hates flattery. He leads a very simple and carefree life



07)What is the moral / message/central idea of the poem abou bin adhem

Ans) this poem is written by James Henry Leigh Hunt. The moral of the poem Abou bin Adham that we should love our fellow being First

God love those who love his fellow men



08)Why was Abou Ben Adhem’s name on the top of the list?

Why did the name of Abou Ben Adhem lead all the rest? 

Introduction Poet 
This Poem is written By James Henry Leigh Hunt

Introduction Poem 
The poem tells about a pious and spiritual man, who believes that the best way to show our love to God is to love his creatures.

Ans)Abou Ben Adhem’s name was on the top of the list of the persons who had been blessed by God because he loved and served his fellow beings



09) What did Coventry Patmore find when he visited his son’s bedroom? Or What religious lesson did the poet draw from the incident in “The Toys”?

Introduction (Poet) The Toys in one of the beautiful poems composed by Conventry Patmore.

Introduction (poem)
We should forgive the mistakes of people and live with a friendly atmosphere. God is merciful on us and he forgives those people who forgive the mistakes of human beings.

Answer) the poem tells about a little boy whose mother is dead .likely the boy is mischievous and disobeys his father. His father becomes angry and slaps his son and sends him to bed. Then he regrets he goes to his bad room. There he finds his son fas asleep and his eyelashes are still wet with tears then his father notices the little toys arrange in order to confort himself the father is extremely touched and forgives his son

11)What the philosophical idea do you get from the poem “Under The Greenwood Tree”?

What type of hardship can be faced in the forest according to Shakespeare? What is the moral of the poem?

Give the central idea of “under the green wood tree “

Introduction Poet
This Poem is written By the greatest english poet william shakespear

Introduction poem
The main theme of this song is that if you want to spend a peaceful life then you should leave all the ambition and falsehood of this fake world behind. Here you can spend a tension free life.


Ans)This poem is written by William Shakespeare who is regarded as greatest dramatist in English literature.In this poem poet explains the charms of forest(village)life and ask people to come and join him in forest cause he poet says that you will not find any enemy in forest, one can spend peaceful life,


coming soon
12)Incident Of The French Camp




Introduction Poet

This poem has been composed by Robert Browning.

Introduction Poem

The poem tells us the incident of the french camp which happen in 1809.

Answer) 

Comments

Popular posts from this blog

Free Download Notes XI & XII Commerce Notes & Book In Pdf

Free Download Notes XI & 1st Year Notes Download In Pdf XI Accounting Book  Economics Notes Pdf Free Download Urdu Notes for 1st Year (Class 11)  Another Urdu Notes For XI  Islamiat For XI  Principle Of Commerce 1st year XI POC Notes (Best) Server 01 XI POC ( Principle of Commerce ) Guess Paper Solved 2021 Free Download Notes  XII Commerce Notes & Book In Pdf XII Accounts Book With Solutions 2nd-year Urdu Notes Free Download Pdf XII English Notes Pdf 2nd Year English Notes Adam jee  2nd Year Commercial Geography  2nd Year Pak Studies Notes XII Pak Studies Notes In English Adam Jee XII Pak Studies Solved Paper XII Banking Notes (Shah Commerce) Another 2nd Year Banking Notes XII  CG Solved Papers Commerce Online Notes By Sir sultan hamid hussain (All credit goes to Sir Sultan) Server 01 Commercial Geography Notes In English By Sir Sultan Server 01 Commercial Geography Notes Notes In Urdu By Sir Sultan Server 01 XII Banking Notes Short Q

Questions And Answers The Count’s Revenge By J.H.Walsh

THE COUNT’S REVENGE (J.H.WALSH) Q: 1 What Arab custom is referred in the short play “The Count’s Revenge”? An Arab custom mentioned by the Countess of Morcerf to Albert and the Count of Morcerf when the count of Monte Cristo leaves their house without eating anything. The custom runs as “Never to eat food at the house of a deadly enemy”. She strongly believes that since the Count of Monte Cristo has a faith in that custom and thinks them to be his enemy, and hence not eat anything at their place.   Q: 2 What do you know about the reaction, plans or intention of Albert? Albert, the brave young son of the count of Morcerf, was deeply shocked by the disgrace of his father and family. As a man of honour, he showed severe emotional reaction to the unhappy incident. Albert made his mind to trace about the unknown enemy of his family and avenge the family honour. On his request, Beauchamp, a close friend of Albert, discovered the name of the enemy. It was Albert;s

English Essay Problems of Karachi

Problems of Karachi Karachi is the biggest city in Pakistan and one of the most thickly populated cities in the world. Its population has increased rapidly and accordingly has given rise to many social problems. People of this metropolis are becoming more and more concerned about solving these serious problems, some of which are discussed below. The ever-increasing rush of heavy traffic on the roads is resulting in heavy loss of human life. One day or the other, people suffer from accidents due to reckless driving. Some lose their vehicles and some go to the police. This is due to lack of civic sense in the citizens and violation of traffic rules. Traffic jams, road quarrels, untidiness and damage of public property are also the results of this problem. The government has not done any planning to control this situation in the past two decades. In the same manner, the government has never emphasized upon population distribution. As a result, slum areas are rapidly being built, wher

Short Questions Answers of The Prisoner of Zenda ~Drama Novel Prisoner of Zenda

 N OVEL Question 1)Tell in your own words how the first meeting came off between the two distant cousins? Answer) Rudolf leaves the inn one day as he is given an opportunity to stay at Jahan’s sister at Strelsau. Instead of going, he decides to walk through the forest and have a look at the castle of Zenda. He sits down in the forest to have some rest as well as smoke a cigar. After smoking his cigar, he unintentionally falls asleep. Shouts and sound of laughter wake him up. On opening his eyes, he sees two men standing near him. They are Fritz Von Tarlenheim and Colonel Sapt. They tell him that he looks exactly like their king except that he has a beard. At that moment King Rudolf appears. Rassendyll greatly surprises to see king Rudolf in the forest of Zenda. He gives a cry when he finds that Rudolf is just like him. Rudolf’s face and appearance are quite like his own. Rudolf’s height appears to be slightly less than his. Rassendyll bows respectfully before the king. In a happy m