Skip to main content

THE WORLD AS I SEE IT BY ALBERT EINSTEIN

 

04.THE WORLD AS I SEE IT 

BY ALBERT EINSTEIN

Question 01) What leads Einstein to feel a strong sense of duty towards his fellowmen?

Ans)A hundred times everyday he reminds himself that his inner and outer life depends on the labors of other men, living and dead and that he must exert himself in order to give in the same measure as he has received and is still receiving.

Question 02) What ideals did Einstein follow all the lifelong and what elements did he reject as cheap and scornful?

Ans)He seems to be strongly desirous of spending simple life. He strongly hated and rejected the ideals which ordinary people keep following such as wealth, fame, luxury and material comforts of life. He said that the ideals which had been giving him courage to face hardship of life and which had always been guiding and inspiring him were Truth, Goodness and Beauty.

Question 03) What is Einstein’s attitude to war?

What forces does Einstein blame for the persistence of war?

Ans)War seems to him a mean, contemptible thing; He would rather be hacked in pieces than take part in such an abominable business. He considers wars as a mean, harmful and hateful thing. He passionately hates to take part in such a hateful business like war. He thinks that commercial and political interests acting through the schools and press have systematically corrupted the sound sense of the nation. Thus, educational institutions and the press are responsible for the persistence of war.

Question 04) What do you know about Albert Einstein?

Ans)Albert Einstein (1879-1955) is the author of “The World As I See It”. He is generally regarded as the greatest mathematical physicist of this century, one of the greatest scientists of all the time. He was born in Germany of Jewish parents; he went to Switzerland in his early youth. In 1941, having settled in the United States, he became an American citizen. His theory of Relativity has transformed scientists’ notion of time and space. Belief in the practicability of the atomic bombs was produced very largely by his famous equation stating that energy was related to mass. He was awarded the Nobel Prize for Physics in 1922.

Question 05) What qualities of Einstein are revealed from the lesson “The World As I See It”? 

Ans)Albert Einstein is the greatest scientist of all the time. He believes that the aim in life should be to serve fellowmen. He is not supposed to pride of his achievements. He ought to be humble. He leads an isolated life. He has a faith in democracy and thinks there should be no forced leadership in a country. He hates warfare and believes in the mysterious ways the universe. 

Question 06) What are the ideas of Einstein about class differences and plain living?

Ans)He thinks that class differences are against to justice because they bring conflicts from social point of view are based on force in a society. He thinks plain living is good for everybody, physically and mentally.

Question 07) What is the idea of Albert Einstein about human freedom in philosophical sense?

Ans)In human freedom in the philosophical sense, he is definitely a disbeliever because; he thinks everybody acts not only under external compulsion but also in accordance with inner necessity.

Question 08) Who was Schopenhauer? What was his famous saying according to the lesson “The World As I See It”?

Ans)Schopenhauer (1788-1860) was a famous German philosopher with a deep pessimistic attitude towards human destiny in this universe. The famous saying of him is “a man can do as he will, but not will as he will”. It means a man can do everything what he wants but often he will not act according to his purpose or deep wish because of the fear of failure in achieving his purpose.

Question 09) What is the idea Albert Einstein about the knowledge of existence or creation?

Ans)Albert Einstein thinks it unreasonable to find out the knowledge about the existence of the universe and its components or creation. He thinks the effort s for this knowledge from an objective point of view is useless scientific research in this sense can provide good result.

Question 10) What is, in brief, Einstein’s attitude to leadership?

Ans)His political ideal is that of democracy. He thinks that every man ought to be respected, as an individual and no man should be idolized. Moreover, he thinks that the leadership is necessary in a state, but the citizens of the state must be given freedom in the selection of their own leaders.

Question 11) On what ground does Einstein put the individual before the state? What example does he give of services by the State to the individual?

Ans)Einstein puts an individual before the state as a respectable and honorable citizen. He wants that every man should be given all his legal and political rights. Moreover, the personality of an individual only makes him noble and sublime.

Question 12) What example does he give of services by the State to the individual?

Or Why does Einstein think the united states of America has found the right way?

Ans)Einstein gives the example of the United States of America as a state where the service of medical treatment and economic assistance is provided to every individual. He pays high tribute to the United States of America because he thinks a responsible president is elected there for a sufficient period.

Question 13) What does Einstein regard as the most precious element in human experience?

Ans)Albert Einstein regards the mystery as the most precious element in human experience. He considers it the fundamental emotion, which stands at the cradle of the true art and true science.

Question 14) What is Einstein’s belief concerning the immortality of soul and about the creation of religion?

Ans)Einstein believes that there is no life after death; therefore, the soul of living beings is not mortal. He further comments that the experience of mystery of this universe is a major cause of the creation of religion. He believes that the knowledge of existence of something, of the manifestation of the profoundest reason and the most radiant beauty, is only accessible to our reason in their most elementary form.

Question 15) Why does Einstein think that he is a deeply religious man?

Ans)He considers himself as a deeply religious man in the sense that the knowledge about the mysterious natural phenomena in this universe and the emotion that is produced through this knowledge constitute the truly religious attitude. He describes that the infinite duration is enough for him to take them as mysteries.

Question 16) What concept of social rights and social duties has Einstein presented in the chapter “The World as I See it”?

Ans)The great and superb scientist of all times has presented the concept of social parity and balance between rights and duties of citizens. He says that we must keep in mind that we exist for our fellowmen and we are bound up with them by a tie of sympathy. He refers to his own life and says that all the comforts and charms of life enjoyed by him depend on the labor and efforts of so many other people. Therefore, it should be his moral duty, as well as, social obligation to pay back the services of his fellowmen. A balanced society means a balance between rights and duties of citizens. He also says that he is strongly against class system in society and he believes in equality of all men and a simple life style.

Comments

Popular posts from this blog

Free Download Notes XI & XII Commerce Notes & Book In Pdf

Free Download Notes XI & 1st Year Notes Download In Pdf XI Accounting Book  Economics Notes Pdf Free Download Urdu Notes for 1st Year (Class 11)  Another Urdu Notes For XI  Islamiat For XI  Principle Of Commerce 1st year XI POC Notes (Best) Server 01 XI POC ( Principle of Commerce ) Guess Paper Solved 2021 Free Download Notes  XII Commerce Notes & Book In Pdf XII Accounts Book With Solutions 2nd-year Urdu Notes Free Download Pdf XII English Notes Pdf 2nd Year English Notes Adam jee  2nd Year Commercial Geography  2nd Year Pak Studies Notes XII Pak Studies Notes In English Adam Jee XII Pak Studies Solved Paper XII Banking Notes (Shah Commerce) Another 2nd Year Banking Notes XII  CG Solved Papers Commerce Online Notes By Sir sultan hamid hussain (All credit goes to Sir Sultan) Server 01 Commercial Geography Notes In English By Sir Sultan Server 01 Commercial Geography Notes Notes In Urdu By Sir Sultan Server 01 XII Banking Notes Short Q

Questions And Answers The Count’s Revenge By J.H.Walsh

THE COUNT’S REVENGE (J.H.WALSH) Q: 1 What Arab custom is referred in the short play “The Count’s Revenge”? An Arab custom mentioned by the Countess of Morcerf to Albert and the Count of Morcerf when the count of Monte Cristo leaves their house without eating anything. The custom runs as “Never to eat food at the house of a deadly enemy”. She strongly believes that since the Count of Monte Cristo has a faith in that custom and thinks them to be his enemy, and hence not eat anything at their place.   Q: 2 What do you know about the reaction, plans or intention of Albert? Albert, the brave young son of the count of Morcerf, was deeply shocked by the disgrace of his father and family. As a man of honour, he showed severe emotional reaction to the unhappy incident. Albert made his mind to trace about the unknown enemy of his family and avenge the family honour. On his request, Beauchamp, a close friend of Albert, discovered the name of the enemy. It was Albert;s

English Essay Problems of Karachi

Problems of Karachi Karachi is the biggest city in Pakistan and one of the most thickly populated cities in the world. Its population has increased rapidly and accordingly has given rise to many social problems. People of this metropolis are becoming more and more concerned about solving these serious problems, some of which are discussed below. The ever-increasing rush of heavy traffic on the roads is resulting in heavy loss of human life. One day or the other, people suffer from accidents due to reckless driving. Some lose their vehicles and some go to the police. This is due to lack of civic sense in the citizens and violation of traffic rules. Traffic jams, road quarrels, untidiness and damage of public property are also the results of this problem. The government has not done any planning to control this situation in the past two decades. In the same manner, the government has never emphasized upon population distribution. As a result, slum areas are rapidly being built, wher

Short Questions Answers of The Prisoner of Zenda ~Drama Novel Prisoner of Zenda

 N OVEL Question 1)Tell in your own words how the first meeting came off between the two distant cousins? Answer) Rudolf leaves the inn one day as he is given an opportunity to stay at Jahan’s sister at Strelsau. Instead of going, he decides to walk through the forest and have a look at the castle of Zenda. He sits down in the forest to have some rest as well as smoke a cigar. After smoking his cigar, he unintentionally falls asleep. Shouts and sound of laughter wake him up. On opening his eyes, he sees two men standing near him. They are Fritz Von Tarlenheim and Colonel Sapt. They tell him that he looks exactly like their king except that he has a beard. At that moment King Rudolf appears. Rassendyll greatly surprises to see king Rudolf in the forest of Zenda. He gives a cry when he finds that Rudolf is just like him. Rudolf’s face and appearance are quite like his own. Rudolf’s height appears to be slightly less than his. Rassendyll bows respectfully before the king. In a happy m