Skip to main content

11th Class Xi English Chapter 5 The Wolves Of Cernogratz

XI English Chapter 5 THE WOLVES OF CERNOGRATZ BY SAKI H. H. MUNRO

Q:1: What did Conrad ask his sister?
Ans)Conrad, a prosperous Hamburg merchant, has a stronger imagination than the rest of his family, asked his sister if there were any old legends attached to the castle. 

Q:2: What did the Baroness think the legend was?
Ans)Baroness Grubel, who had recently purchased the castle Cernogratz, told her guests a strange story about the castle. She said that there were always legends about those old places. They were not difficult to invent and they cost nothing. In that case, there was a story that when anyone died in the castle all the dogs in the village and the wild beasts in the forest howled all night long .And it could not be pleasant to listen. In fact, it could not be true. 

Q:3: What was the real story?
Ans)Amalie, the old governess interrupted and narrated that the story, which was earlier told, was not true at all. It was not when anyone died in the castle that the howling was heard. In fact, it was when any one of the Cernogratz family died that the wolves came from far and near the forest just before the hour of death. In addition, as the soul of the dying one left its body, a tree would crash down in the park. 

Q:4. How did the governess know the real story?
Ans)Amalie, the old governess, claimed herself to be one of the members of the Cornogratz family. She knew what had happened with her ancestors when they would live in the same castle where Amalie was working as a governess. Her grandfather narrated the story to her father, who used to tell the same to her. 

Q:5. Why were the Baron and the Baroness angry with Amalie?
Ans)The Baron and the Baroness were angry with Amalie because she dared to interrupt so disrespectfully while they both were talking on the legend. She did not only correct the version of the legend but also claimed herself to be one of the members of Cernogratz family. In Baron’s own words, anger may be observed.
“It was impertinence; fancy the woman talking like that at our table. She almost told us we were nobodies." 

Q:6: When did the governess fall ill?
Ans)Just after Christmas when the New Year festivities were still going on, Amalie, the old governess, fell seriously ill in the cold weather that she confined to her bed. 

Q:7: What was the first sign of the presence of wolves?
Ans)In one of the last evenings of the year when the Baroness was engaged in conversation with her guests, it happened that her small wooly lapdog had leapt suddenly down from its cushion and crept shivering under the sofa. At the same moment, an outburst angry barking came from the dogs in the castle yard, and other dogs could be heard barking in the distance 

Q:8: Why did the governess insist on having her window open?
Ans)During the last chilly days of December, the old governess, Amalie fell ill remained confined to her comfortless room. In spite of intense and freezing cold, she kept the window in her room open. Actually, she wanted to hear the death song of her family. when the Baroness left her guests to see Amalie and rushed to close the window, the governess sternly told her to leave the window open. Amalie was waiting to hear the death music of barking dogs and howling wolves. She said that they had come to sing the traditional music of her family. She was glad that they were there. She commanded the baroness to leave the room. 

Q:9: What is the rational explanation for these strange events?
Ans)Science does not believe in such irrational events. It was purely a fabrication of superstitious mind. The story was fabricated to lend dignity to the place. It might be that the cold was responsible for it because the castle was situated at the edge of the forest. 

Q:10:Why did the Baroness not believe in the legend?
Ans)The reason for the disbelief was that when her mother-in-law died in the castle the previous spring, no howling and barking of the wolves and dogs was heard. According to her, people invent stories about old places because they are not difficult to invent, and they lend dignity to such places without costing anything. 

Q:11:At what precise moment would a tree fall in the park?
Ans)A tree would fall in the park as the soul of the dying one left its body. That would take place only if the dying person was a member of Cernogratz family. 

Q:12:What did the governess tell the people about her family history?
Ans)She told them that the castle of Cernogratz belonged to her ancestors. Her grandfather spent a lot of time in the castle when he was a boy; poverty forced them to move out of the castle and sell it off. However, he passed on the stories about his life in the castle to his son, who used to tell those stories to her. 

Q:13:What did the Baroness plan to do about Amalie after the New Year festivities were over?
or How did her plan fail?
Ans)The baroness told her husband that since the governess had become old she would soon be past work, so she was thinking of discharging her from the service soon after the New Year festivities were over. After the Christmas, the governess fell ill and was confined to her room. She died before the New Year. Her sudden illness and then death caused the Baroness’ plan to fail. 

Q:14: What disturbed the dogs in and around the castle?
Ans)The dogs, in and around the castle, were disturbed by the long-drawn whining howl of hundreds of wolves. The howling was rising and falling and seemed at one moment miles away, at others sweeping across the snow until it appeared to come from the foot of the castle wall. 

Q:15: What was the baron’s speculation about the past of Amalie?
Ans)The baron and the baroness did not believe that the governess was a Cernogratz, a very rich and famous family. The baron said that she was just a Schmidt and a common person belonging to a common family. His speculation was that her grandfather might have been a footman or something of that sort at the castle that is why she knew something about the history of the castle. 

Q:16: how was the strange story about the castle proved to be true?
Ans)Strange happenings, ultimately, proved that the legend attached to the castle was perfectly true and authentic. When the old governess expired in the castle, hundreds of wolves came out of the forest and howled in chorus just before the hour of death. in this way, the strange story about the castle as well as, Amalie’s claim to be a member of the Cernogrtz family, were proved true.

Comments

Popular posts from this blog

Free Download Notes XI & XII Commerce Notes & Book In Pdf

Free Download Notes XI & 1st Year Notes Download In Pdf XI Accounting Book  Economics Notes Pdf Free Download Urdu Notes for 1st Year (Class 11)  Another Urdu Notes For XI  Islamiat For XI  Principle Of Commerce 1st year XI POC Notes (Best) Server 01 XI POC ( Principle of Commerce ) Guess Paper Solved 2021 Free Download Notes  XII Commerce Notes & Book In Pdf XII Accounts Book With Solutions 2nd-year Urdu Notes Free Download Pdf XII English Notes Pdf 2nd Year English Notes Adam jee  2nd Year Commercial Geography  2nd Year Pak Studies Notes XII Pak Studies Notes In English Adam Jee XII Pak Studies Solved Paper XII Banking Notes (Shah Commerce) Another 2nd Year Banking Notes XII  CG Solved Papers Commerce Online Notes By Sir sultan hamid hussain (All credit goes to Sir Sultan) Server 01 Commercial Geography Notes In English By Sir Sultan Server 01 Commercial Geography Notes Notes In Urdu By Sir Sultan Server 01 XII Banking Notes Short Q

Questions And Answers The Count’s Revenge By J.H.Walsh

THE COUNT’S REVENGE (J.H.WALSH) Q: 1 What Arab custom is referred in the short play “The Count’s Revenge”? An Arab custom mentioned by the Countess of Morcerf to Albert and the Count of Morcerf when the count of Monte Cristo leaves their house without eating anything. The custom runs as “Never to eat food at the house of a deadly enemy”. She strongly believes that since the Count of Monte Cristo has a faith in that custom and thinks them to be his enemy, and hence not eat anything at their place.   Q: 2 What do you know about the reaction, plans or intention of Albert? Albert, the brave young son of the count of Morcerf, was deeply shocked by the disgrace of his father and family. As a man of honour, he showed severe emotional reaction to the unhappy incident. Albert made his mind to trace about the unknown enemy of his family and avenge the family honour. On his request, Beauchamp, a close friend of Albert, discovered the name of the enemy. It was Albert;s

English Essay Problems of Karachi

Problems of Karachi Karachi is the biggest city in Pakistan and one of the most thickly populated cities in the world. Its population has increased rapidly and accordingly has given rise to many social problems. People of this metropolis are becoming more and more concerned about solving these serious problems, some of which are discussed below. The ever-increasing rush of heavy traffic on the roads is resulting in heavy loss of human life. One day or the other, people suffer from accidents due to reckless driving. Some lose their vehicles and some go to the police. This is due to lack of civic sense in the citizens and violation of traffic rules. Traffic jams, road quarrels, untidiness and damage of public property are also the results of this problem. The government has not done any planning to control this situation in the past two decades. In the same manner, the government has never emphasized upon population distribution. As a result, slum areas are rapidly being built, wher

Short Questions Answers of The Prisoner of Zenda ~Drama Novel Prisoner of Zenda

 N OVEL Question 1)Tell in your own words how the first meeting came off between the two distant cousins? Answer) Rudolf leaves the inn one day as he is given an opportunity to stay at Jahan’s sister at Strelsau. Instead of going, he decides to walk through the forest and have a look at the castle of Zenda. He sits down in the forest to have some rest as well as smoke a cigar. After smoking his cigar, he unintentionally falls asleep. Shouts and sound of laughter wake him up. On opening his eyes, he sees two men standing near him. They are Fritz Von Tarlenheim and Colonel Sapt. They tell him that he looks exactly like their king except that he has a beard. At that moment King Rudolf appears. Rassendyll greatly surprises to see king Rudolf in the forest of Zenda. He gives a cry when he finds that Rudolf is just like him. Rudolf’s face and appearance are quite like his own. Rudolf’s height appears to be slightly less than his. Rassendyll bows respectfully before the king. In a happy m