Skip to main content

11th Class English Chapter 04 My Bank Account

11th Class English Chapter 4 MY BANK ACCOUNT By STEPHEN LEACOCK

Q:1. According to the author, what is the effect upon him of entering a bank to do business?
Ans)When he goes into a bank, he gets frightened. The clerks frighten him, the desks frighten him, the sight of the money frightens him, and everything frightens him. The moment he passes through the doors of a bank and attempts to do business there, he becomes an irresponsible fool 

Q:2: Why did the author decide to open an account?
Ans)As we know that the author got frightened with every single activity and person present in banks, he never wished to open an account in any bank. However, he had to do, as his salary had been raised to fifty dollars and he felt that the bank was the only place to save it. 

Q:3. What was the manager’s reaction when the author told him that he would like to see him alone?
Ans)The manager was a calm and serious man. When the author wanted to see him alone, he got confused and was looking at him with some anxiety. He felt that Stephen Leacock had a terrible secret to tell or he belonged to Pinkerton's detectives group. 

Q:4: Why did the manager look relieved when he knew the purpose of the author's visit?
Ans)It was actually the author's mysterious manner, which had made the manager think that he was a detective. Later on, the author clarified that he did not belong to any special service. The manager looked relieved but still serious; he felt that he was a very rich man, but that was nothing but a misconception too 

Q:5: Why did the manager change his attitude towards the writer, all of a sudden?
Ans)The writer disclosed to the manager that he was neither a detective nor a millionaire, but an ordinary client. He said that he wanted to open an account and deposit the amount of fifty six dollars. The fact that the writer wanted to place only fifty six dollars in the bank much irritated and annoyed the manager. However, he did not lose his temper and coldly directed the writer to contact the accountant. The cold and impolite attitude of the manager increased the panic and nervousness of the writer. 
Q:6: What mistake did the author make when he wrote the cheque?
Or
Describe the element of humour in the story. Or What is the climax or element of homour in the story?

Ans)The writer had grown extremely nervousness and confused. The sudden and impolite change in the manager’s attitude added to the panic of the writer. The height of humour was that when he had made a foolish and ridiculous mistake. After having deposited fifty six dollars, his idea was to draw out six dollars for the present use. Someone gave him a chequebook and someone else began telling him how to write it out. The people in the bank seemed to think that he was a man who owned millions of dollars, but was not feeling very well .He wrote something on the cheque and pushed. He had written fifty-six dollars instead of six, the whole amount, which he had just deposited. 
 
Q:7: Why was there a roar of laughter when the author left the bank?
Ans)When the author entered the bank, fear gripped him. He lost confidence and became nervous. He displayed a series of foolish acts and irresponsible behavior. The staff and the customers in the bank kept watching his foolish acts with tolerant affection but as soon as he left the bank, the staff and the customers busted into a roar of laughter. The loud sound of laughter went to the roof of the bank. They all laughed at the foolish behavior and confused nature of the author. 

Q:8: The author, Stephen Leacock, was a respected university teacher and a highly successful writer. Do you think this is a true story?
Ans)Professor Stephen was a successful and an exceptionally talented humorist. He is highly renowned and possesses a remarkable place among humorists. This story is purely based on imagination. It cannot be true to a nonprofessional what to talk about a creative like Stephen Leacock. The story has been created to amuse the readers. 

Q:9: Why is it wiser to keep one's money in a bank than to hoard in one's home?
Ans)It is wiser to keep one's money in a bank for the following reasons.
1. In home, it is a welcome to thieves while in a bank it is safe.
2. It refrains us from the temptation to spend our money unnecessarily or lavishly.
3. The money deposited in a bank earns interest.
4. The bank also provides loans to its customers.
5. It also plays a vital role in strengthening the national economy; the money lying in the bank would be lent out by it to finance different kinds of projects. 

Q:10:How did the writer save his spare money after the experience?
Ans)That horrible experience and discouraging attitude of the people in the bank made the writer allergic of banks. He decided never to step into a bank. He used to keep keep his saving in a sock, in the form of silver dollar coins.

Comments

Popular posts from this blog

Free Download Notes XI & XII Commerce Notes & Book In Pdf

Free Download Notes XI & 1st Year Notes Download In Pdf XI Accounting Book  Economics Notes Pdf Free Download Urdu Notes for 1st Year (Class 11)  Another Urdu Notes For XI  Islamiat For XI  Principle Of Commerce 1st year XI POC Notes (Best) Server 01 XI POC ( Principle of Commerce ) Guess Paper Solved 2021 Free Download Notes  XII Commerce Notes & Book In Pdf XII Accounts Book With Solutions 2nd-year Urdu Notes Free Download Pdf XII English Notes Pdf 2nd Year English Notes Adam jee  2nd Year Commercial Geography  2nd Year Pak Studies Notes XII Pak Studies Notes In English Adam Jee XII Pak Studies Solved Paper XII Banking Notes (Shah Commerce) Another 2nd Year Banking Notes XII  CG Solved Papers Commerce Online Notes By Sir sultan hamid hussain (All credit goes to Sir Sultan) Server 01 Commercial Geography Notes In English By Sir Sultan Server 01 Commercial Geography Notes Notes In Urdu By Sir Sultan Server 01 XII Banking Notes Short Q

Questions And Answers The Count’s Revenge By J.H.Walsh

THE COUNT’S REVENGE (J.H.WALSH) Q: 1 What Arab custom is referred in the short play “The Count’s Revenge”? An Arab custom mentioned by the Countess of Morcerf to Albert and the Count of Morcerf when the count of Monte Cristo leaves their house without eating anything. The custom runs as “Never to eat food at the house of a deadly enemy”. She strongly believes that since the Count of Monte Cristo has a faith in that custom and thinks them to be his enemy, and hence not eat anything at their place.   Q: 2 What do you know about the reaction, plans or intention of Albert? Albert, the brave young son of the count of Morcerf, was deeply shocked by the disgrace of his father and family. As a man of honour, he showed severe emotional reaction to the unhappy incident. Albert made his mind to trace about the unknown enemy of his family and avenge the family honour. On his request, Beauchamp, a close friend of Albert, discovered the name of the enemy. It was Albert;s

English Essay Problems of Karachi

Problems of Karachi Karachi is the biggest city in Pakistan and one of the most thickly populated cities in the world. Its population has increased rapidly and accordingly has given rise to many social problems. People of this metropolis are becoming more and more concerned about solving these serious problems, some of which are discussed below. The ever-increasing rush of heavy traffic on the roads is resulting in heavy loss of human life. One day or the other, people suffer from accidents due to reckless driving. Some lose their vehicles and some go to the police. This is due to lack of civic sense in the citizens and violation of traffic rules. Traffic jams, road quarrels, untidiness and damage of public property are also the results of this problem. The government has not done any planning to control this situation in the past two decades. In the same manner, the government has never emphasized upon population distribution. As a result, slum areas are rapidly being built, wher

Short Questions Answers of The Prisoner of Zenda ~Drama Novel Prisoner of Zenda

 N OVEL Question 1)Tell in your own words how the first meeting came off between the two distant cousins? Answer) Rudolf leaves the inn one day as he is given an opportunity to stay at Jahan’s sister at Strelsau. Instead of going, he decides to walk through the forest and have a look at the castle of Zenda. He sits down in the forest to have some rest as well as smoke a cigar. After smoking his cigar, he unintentionally falls asleep. Shouts and sound of laughter wake him up. On opening his eyes, he sees two men standing near him. They are Fritz Von Tarlenheim and Colonel Sapt. They tell him that he looks exactly like their king except that he has a beard. At that moment King Rudolf appears. Rassendyll greatly surprises to see king Rudolf in the forest of Zenda. He gives a cry when he finds that Rudolf is just like him. Rudolf’s face and appearance are quite like his own. Rudolf’s height appears to be slightly less than his. Rassendyll bows respectfully before the king. In a happy m